Stäng av hjärnan, kom in i bilden!

Så vill Kåre Frenning som kallar sig själv för bildmakare, att vi ska se hans bilder.

Kåre berättade om sig själv för HKKvänner under en kväll i samband med sin pågående utställning i Flygeln, Fullersta gård. Kåre arbetar medvetet för att få liv och känsla i bilderna. En bra bild är en bild som lever länge, säger han.

De bärande sidorna i pyramiden upptas av ljusbehandlingen som är grunden,  därefter  av perspektivet och kompositionen . Men väsentligt är att pyramiden fylls med en idé. Man behöver tänka igenom vad skapar harmoni, vilket temperament ska det visa samt vilket arrangemang behövs för att genomföra bildidén. Man måste tänka igenom  vilken känsla som bilden ska ge.  Ibland kan enbart ljusbehandlingen ta månader, berättar Kåre som huvudsakligen jobbar analogt. Kvällen avslutades med utlottning bland åhörarna av en av Kåres bilder som han skänkt. Gunnar Rönnestig blev lycklig vinnare.

Utställningen pågår till och med 6 mars

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.