Målargrupp

HKKvänners målargrupper

Sedan starten våren 2017 har HKKVs målargrupp utvecklats till 2 målargrupper. Vi ses på tisdagseftermiddagar samt har två gruppledare Inger Blomberg och Madeleine Engfeldt-Julin. Vi sätter ihop ett schema utifrån deltagarnas önskemål varje termin och varvar eget måleri med att dela erfarenheter utifrån deltagarnas kunskaper inom olika måleriområden. Ibland kommer HKKs konstnärer och inspirerar oss med sina erfarenheter. Vi ordnar också beroende på deltagarnas intresse minikurser. Vi har en gemensam utställning per år.

Intresserad? Även om det är fullt just nu så kan du ställa dig i kö för att komma med framöver. Du behöver vara självständig inom ditt måleri då vi inte har någon lärare. Kontakta Madeleine Engfeldt-Julin eller Inger Blomberg

HKKVs målargrupper samarbetar med  Folkuniversitetet i Stockholm

___________________________________________________________

HKKvänner startar målargrupp

Styrelsen för HKKvänner har beslutat att erbjuda en möjlighet för de medlemmar som målar att bilda en målargrupp.

Detta sker i samarbete med Huddinge Konstnärsklubb som kommer att erbjuda stöd då och då av sina konstnärer.Gruppen leds av Madeleine Engfeldt-Julin och Inger Blomberg från HKKvänners styrelse. Gruppen är fn fulltecknad men det går bra att ta kontakt med madeleine@hkkvanner.se för mer information samt anmäla intresse för deltagande längre fram.

Första träffen äger rum tisdag 19/1 18.30 till 21.00 i Flygeln, Fullersta gård. Medverkar denna gång gör Håkan Bull, ordförande för HKK som kommer att berätta om Huddinge Konstnärsklubb samt om Nordiska Akvarellsällskapet och dess tidning Akvarellen som han är redaktör för.

HKKV:s målargrupp i arbete

HKKV:s målargrupp i arbete

Under våren 2016 har vi haft trevliga och lärorika besök av HKK-konstnärerna Jean Jansson, Gugge Norinder och Svenerik Jakobsson som delat med sig av sina minnen från konstnärsskapet, visat sin konst och delat erfarenheter och tips från måleriet.

Stort tack  Håkan, Janne, Gugge och Svenerik!

Terminen avslutades med gemensam middag samt med att måla Fullersta Gård som blir en del av Målargruppens utställning i Flygeln i januari 2017!