Intressant kväll med Svenerik Jakobsson

I torsdags hade HKKV besök av huddingekonstnären Svenerik Jakobsson som berättade om några av sina resor till Grönland men framförallt om den expedition som han fick delta i tillsammans med konstnären Lars Lerin till Sydpolen. Det var första gången som Polarsekretariatet bjöd in utvalda konstnärer att följa med på sin forskningsresa till Antarktis. Vi fick också se en film som visade de båda konstnärerna i arbete under resan. En del av det som de båda konstnärerna producerade bl a under denna resa kan man se i utställningen ”Expedition Konst” på Waldemarsudde. Den pågår fram till och med 20 mars.Utställningen är kurerad av konstnären Johan Pettersson som också härstammar från Huddinge.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.