Missa inte Olle Magnussons utställning ”Där björkarna susa ” i Flygeln! Öppen lör- sön 12-16 t o m 22 november

Några av Olle Magnussons trädandar. Läs gärna texterna till utställningen bland annat den om trädandar av Per Wirtén. Du kan ladda ned dem nedan!

Olle ger följande beskrivning av sin jubileumsutställning:

Min utställning i Flygeln vid Fullersta gård hösten 2020, är ett i två år försenat projekt. Från början tänkt som en jubilerande 70-årsutställning, då inställd pga Flygelns renovering. Nu får jag i projektet lägga till 50-årsjubileet som konstnär från debuten hos Bengt Larsson på Galleri Ljusgården, ABF-huset Huddinge, 1971. 

Att pga Coronan skjuta projektet på framtiden ännu en gång fanns naturligtvis i mina tankar, men med max 10 personer samtidigt i lokalerna och ”Håll avstånd!” har utställningarna i Flygeln under hösten avlöst varandra. Så jag fortsätter enligt detta! 

Som jubileumsepitetet anbefaller visar utställningen konstnärens resa med täljkniven från den jordnära gågubben Joers till slimmade glänsande Trädandar, från psykodelisk Flower Power genom revolutionsromantik till hembygdsaktivism och återbrukande Re:Art. Med barngungan av Härjedalens fjällbjörk, buren över ryggsäcken på skidspåret från fjällkanten, men snö- och isskulpturer endast i tacksamt minne bevarade. Gamla målningar återfunna i dammiga förråd, lagade och renoverade, nya målningar och objekt på väg in i det äventyrliga konstverkslivet … 

Till utställningen finns ett litet häfte ” Björktexter”  där några av Olles verk beskrivs: Läs om ” All you need is love” av Göran Bohman. ”Stormsvalan” av Björn Öijer och ”Trädandar” av Per Wirtén. Du kan ladda ned dem här

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.