Collageexperiment Fullerstapaletten

HKKVs målargrupper har under terminen haft roliga färgövningar ledda av Inger Blomgren och Marianne Kube. För Inger fick vi måla upp alla våra färger och systematiskt lägga upp ett schema där vi blandar färgerna med varandra. Detta ger som resultat att vi med de rätta färgblandningarna har tillgång till långt flera färger än ursprungsfärgerna var och en har i sin målarlåda. Här ett exempel från Anita Olmin. Trots det gulaktiga ljuset på bilden kan man se principen nedan

Marianne Kube hade förberett ett antal ark med tre collagebitar på varje ark inklistrade från olika tidningar. Sedan var det upp till var och en att fylla på med färg så att det i princip inte skulle synas att det i bilden finns tidningsurklipp. Spännande och svårt och fantasieggande. Nedan några resultat:

Intresserad av att vara med? Vi träffas varje tisdag grupp 1 15.30-18.00 och grupp 2 18.30 – 21.00. Det krävs viss målarvana och självständighet att vara med då grupperna inte är lärarledda. Just nu är grupperna fulla men kontakta gärna Madeleine@hkkvanner.se eller inger@hkkvanner.se och ställ dig i kön.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.