Fint årsmöte för HKKV

Onsdagen den 14 februari ägde HKKVs årsmöte rum. Styrelsen kvarstår oförändrad med ordförande Renée Fougstedt i spetsen. Under året har verksamheten utvecklats vidare.

Bland saker som lyftes fram var:

  • HKKVs målargrupp som till hösten 2017 dubblerades och även lett till att HKKV har fått nya medlemmar.
  • HKKVs initiativ att lyfta frågorna kring bla den offentliga konsten i kommunen genom att arrangera ett välbesökt samtal ” Hur står det till med konsten i Huddinge” med de nya vd:arna i det nyligen delade kommunala bostadsbolaget Huge samt kommunens nya fritids- och kulturdirektör. Ett engagemang som fortsätter med kulturdebatt inför valet. Mer info kommer!
  • HKKVs deltagande i Huddingedagarna för att berätta som sin verksamhet och aktiviteter för barn.
  • HKKVs deltagande som aktiv samarrangör till 1000 meter konst  tillsammans med Huddinge Konstnärsklubb (HKK) och Huddinge kommun.

– Vi tror på samarbeten, sa Renée Fougstedt och berättade också om regelbundna möten som föreningen har med HKK och Fullersta gård samt om HKKVs medverkan i Föreningen Huddinge Kulturhus som har lett till att en särskild grupp ” Konstgruppen” har bildats med övriga konstföreningar som är medlemmar i Kulturhuset. Konstgruppen har tagit initiativ till Huddinges nya Vårsalong som äger rum i april 2018. Mer info här 

Efter årsmötesförhandlingarna visade konstnären Olle Magnusson glimtar från utställningarna under 2017 i Flygeln. Olle Magnusson och HKKs ordförande Håkan Bull berättade att del 2  av konstkatalogen där HKKS utställningar dokumenteras beräknas bli klar till 1000 meter konst och HKKs 30-årsjubileum i september. Slutligen ägde  den med spänning emotsedda konstutlottningen rum.De vinnare som inte fanns på plats under årsmötet får besked via mail vad man vunnit samt när och var man kan hämta sin vinst!

Under mötet föreslog Håkan Bull att  en tävling för att värva fler medlemmar  skulle dra igång under 2018. Den som värvar flest medlemmar erhåller en litografi av Lizzie Olsson Arle. Vi återkommer med mer information kring detta!

Några bland alla glada vinnare av konstverk.

Några bland alla glada vinnare av konstverk i HKKVs konstlotteri. Från vänster Ann-Lovis Eliasson, Marianne Parmander, Kerstin Jordan, Madeleine Engfeldt-Julin, Ellen Christensson och Hatem Hayder.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.