Fin avslutning på säsongen med Stina Wirsén

Inför ett fullsatt auditorium i Flygeln berättade Stina om sitt konstnärsskap.

Jag har alltid ritat!, berättade hon. Överallt där det gick att rita på väggar, golv mm. Stina hade uppmuntrande föräldrar som lät dottern få uttrycka sin kreativitet. Stina är främst känd för sina illustrationer i DN där hon varit anställd i 20 år.  Genom åren har hon arbetat med allt från modereportage till animerade filmer och renodlade illustrationer. Det har också blivit en hel del barnböcker där hon både skrivit och illustrerat själv, men också flera samarbeten med författare där hon stått för illustrationerna. En av dem är den nyligen avlidne författaren Ulf Stark.

I Flygeln visade hon ett av sina senaste projekt ”Du” där hon via gripande och träffande akvareller skildrar upplevelsen att få barn och sedan få följa deras uppväxt. Stina berättade att detta var bilder som hon länge burit med sig men som det inte var dags att ta fram förrän nu.

Hon har många strängar på sin lyra och har fått flera priser. Sedan 2000 håller hon workshops internationellt och engagerar sig i hjälporganisationer. Hon har skapat åtta frimärken åt Posten och haft utställning på Nationalmuseum där hennes teckningar visades tillsammans med ett antal teckningar ur Nationalmuseums arkiv av bla Watteau, Johan Bauer mfl.

Konstnärssamtalet avslutades med att Stina fick visa sin utställningen för publiken. Det blev en fin avslutning på HKKVs vårsäsong och vi var nog många som blev smittade av Stina Wirséns positiva energi.

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.