Edmon berättade om sin konst

Edmon Khalil

Edmon Khalil

Edmon Khalil berättade häromkvällen för HKKvänner om sin konst men också om sin livsresa med en tuff skol- och universitetstid pga sitt politiska engagemang i Darfur, Sudan.

En resa  som förde honom vidare till Eritrea där han sedan sökte om uppehållstillstånd i Sverige.

Mot bakgrund av den senaste tidens  uttalanden från Trump, som inte ens går att upprepas, kan vi skatta oss lyckliga i det här landet att vi kunnat ge honom en fristad. Med små tunna streck i tusch har han skapat fantastiska tavlor fyllda med detaljer. På Flygeln visar han också sin videokonst. Edmon Khalils konst återspeglar plågsamma minnen men också ett politiskt ställningstagande mot rasism, nazism  och förtryck. Gå och se utställningen i Flygeln som finns kvar där till och med 5 mars!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.