Guidat besök Stig Lindberg 100 år 7/9 18:30

Stig Lindberg mönster

Mönster av Stig Lindberg

I år fyller konstnären Stig Lindberg 100 år. Detta firas med en jubileumsutställning på Gustavsbergs porslinsmuseum. Då vi tror att det bland vännerna finns ett intresse för detta har vi bokat ett guidat besök på museet den 7 september kl. 18:30. Anmäl dig senast den 29 augusti!

Utställningen är ett samarbete mellan museet och Stig Lindbergs son Lars Dueholm-Lindberg. Ända sedan 1937 då den unge Stig Lindberg steg in på fabriken i Gustavsberg och erbjöd sina tjänster, är han en av dem som inrett folkhemmet och bringat experimentlusta till porslinsindustrin. Ni känner säkert igen hans populära mönster Adam, Prunus och Berså mfl. Lindbergs produktion omfattar förutom masstillverkade serviser och serietillverkade keramiska föremål även unikt konstgods, plast, textil och emaljarbeten, inte minst för offentlig miljö. Vi kommer inte bara att få se Lindbergutställningen utan guidningen kommer även att omfatta den permanenta utställningen på museet. Mer om utställning på www.gustavsbergsporslinsmuseum.se eller www.stiglindberg100.com

Tid: Onsdagen den 7 september klockan 18:30
Plats: Gustavsbergs porslinsmuseum, Odelbergsväg 5, Gustavsberg
Transport: Vi försöker samordna transport med bil och så snart vi vet vilka som kommer med så tar vi kontakt angående detta. Man kan också ta sig dit med buss 474 från Slussen som går 4-5 ggr/timme och stannar utanför fabriken. Tar ca 20 minuter från Slussen.
Kostnad: Vi hoppas att ni är många som vill följa med på detta besök! Blir vi 10 stycken så är kostnaden 100 kronor per person vilket också inkluderar entréavgiften på 45 kronor. Den slutliga kostnaden avgörs av hur många vi blir.
Anmälan: Anmäl dig senast 29 augusti till Stella Larsson, stella.larsson@karolinska.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.