Dags att söka till Huddinge Vårsalong 2021!

Kulturhusets Konstgrupp som organiserar vårsalongen beslöt i januari att ställa in vårsalongen mot bakgrund av för få ansökningar som föranletts av Pandemin och smittspridningens utveckling. se mer www.huddingevarsalong.se

Vi är mycket glada över att presentera 2021 års jury för Huddinge Vårsalong, nämligen konstnärerna Peter Eugén Nilsson, akvarellist och internationellt känd porträttmålare samt Susanna Arwin, målare och skulptör, på senare år främst känd för den ”Arga tanten”.  

Peter Eugén Nilsson är en internationellt känd och mångsidig konstnär som blandar sina porträtt av kända personer med vackra och dramatiska akvareller i naturmotiv från hans hemtrakter i Norrland. Näckrosakvarellerna har blivit hans signum och en inspiration för andra akvarellmålare. Hans konst har visats förutom på ett 50- tal utställningar och konstmässor i Sverige, bla också i London, New York, Los Angeles, Las Vegas, Shanghai, Hong Kong, Paris mfl orter. Se mer www.creativearts.se

Susanna Arwin är målare och skulptör. Som skulptör jobbar Susanna med glas, porslin, brons och betong. Hon utformar även mattor, ljuslösningar, skulpturer mm på uppdrag i såväl privat som offentlig miljö. Hennes verk är ofta interaktiva och engagerande. Hon har under senare år gjort sig främst känd för sina skulpturer av ”den arga tanten”. Hon ställer ut både i Sverige och utomlands och finns representerad i många privata och offentliga verksamheter. Se mer www.susannaarwin.wordpress.com

De ser båda fram emot juryuppdraget:

För oss är det en stor ära att få sitta i juryn och i synnerhet få samarbeta med Huddinge Vårsalong, säger Peter Eugén Nilsson och Susanna Arwin. Att de tidigare haft välkända namn i juryn och hög kvalitet på konstnärer gör det här uppdraget än mer spännande och väldigt roligt!

Vi är stolta och glada över att ha dessa två inspirerande konstnärer i vår jury, säger Madeleine Engfeldt-Julin, ordförande för Kulturhusföreningens Konstgrupp. Vi hoppas att många som nu sitter hemma och skapar i Coronatider blir inspirerade och söker till Huddinge Vårsalong 2021!

 Vårsalongen pågår 13 mars – 9 maj 2021

Utställningen visas i sin helhet på två platser i Huddinge, från 13 mars på Huddinge Kulturhus hos Folkes i Huddinge Centrum fram till och med den 9 april. Därefter flyttas Vårsalongen till Litografiska museet i Sundby gård och pågår där fram till den 9 maj. 

Välkommen att söka till Huddinge Vårsalong! Sista ansökningsdag är 15 januari 2021! Till Vårsalongen får medlemmar i arrangerande konstföreningar samt alla Huddingebor – proffs som amatörer över 18 år – söka. Sista ansökningsdag är den 15 januari 2021.

All information om Vårsalongen hittar du på www.huddingevarsalong.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.