Inspirerande samtal igår med Mats Lodén!

Mats Lodén och Madeleine Engfeldt-Julin, HKKV

Mats Lodén och Madeleine Engfeldt-Julin, HKKV med afrikanska flyktingar i bakgrunden

Mats berättade om sitt omväxlande liv där han redan i unga år åkte till Korsika och inspirerades av stenformationerna och bestämde sig för att bli skulptör. Han har haft många offentliga uppdrag och också genomfört ett antal intressant sociala projekt med konsten i centrum. Ett av de uppdrag som så småningom blev hans är Guldspadestatyn som varje år delas ut till grävande journalister. Nu pågår en diskussion att försöka hitta en plats i Stockholm där en lite större staty kan ställas ut som en symbol för det fria ordet. Det behövs finansiering men än viktigare en enighet bland Stockholms politiker om en lämplig plats för detta.  Passa på att möta Mats Lodén i helgen! 11-12 november är sista helgen för denna fantastiska utställning i Flygeln till Fullersta gård. Öppet mellan kl. 12-16

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.