Målargrupp

HKKvänner startar målargrupp

Styrelsen för HKKvänner har beslutat att erbjuda en möjlighet för de medlemmar som målar att bilda en målargrupp.

Detta sker i samarbete med Huddinge Konstnärsklubb som kommer att erbjuda stöd då och då av sina konstnärer.Gruppen leds av Madeleine Engfeldt-Julin och Inger Blomberg från HKKvänners styrelse. Gruppen är fn fulltecknad men det går bra att ta kontakt med madeleine@hkkvanner.se för mer information samt anmäla intresse för deltagande längre fram.

Första träffen äger rum tisdag 19/1 18.30 till 21.00 i Flygeln, Fullersta gård. Medverkar denna gång gör Håkan Bull, ordförande för HKK som kommer att berätta om Huddinge Konstnärsklubb samt om Nordiska Akvarellsällskapet och dess tidning Akvarellen som han är redaktör för.

HKKV:s målargrupp i arbete

HKKV:s målargrupp i arbete

Under våren 2016 har vi haft trevliga och lärorika besök av HKK-konstnärerna Jean Jansson, Gugge Norinder och Svenerik Jakobsson som delat med sig av sina minnen från konstnärsskapet, visat sin konst och delat erfarenheter och tips från måleriet.

Stort tack  Håkan, Janne, Gugge och Svenerik!

Terminen avslutades med gemensam middag samt med att måla Fullersta Gård som blir en del av Målargruppens utställning i Flygeln i januari 2017!